بهترین ورزش برای رسیدن به تناسب اندام
حفظ و رسیدن به تناسب اندام برای خیلیاز افرادی که مشکل اضافه وزن داشته و سعی در لاغر کردن خود دارند به یک هدف بزرگ تبدیل شده است.اما استفاده نادرست و بدون آگاهی از وسایل ورزشی ممکن است نتیجه دلخواهی را در بر نداشته باشد.تناسب اندام
اگر فرصت رفتن به باشگاه های ورزشی را ندارید و یا از رفتن به باشگاه ها، دویدن، یا تجهیزات ورزش خانگی خسته شده اید و یا اینکه پس از مدتی انجام تمرینات مختلف ، تصمیم به تغییر فعالیت ورزشی خود گرفته اید، طناب زدن ورزش کم هزینه ای است که می توان آن را در یک فضای کوچک اجرا کرد.
طناب زدن ورزشی رایگان
طناب زدن یک راه بسیار عالی برای سوزاندن چربی های اضافه بدن و لاغر شدن است.طبق برآورد مؤسسات ملی سلامت آمریکا، هر ساعت طناب زدن با شدت متوسط، حدود ۵۷۰ کیلوکالری انرژی می سوزاند.جالب است بدانید که هر دقیقه طناب زدن در یک فرد به طور متوسط باعث مصرف حدود ۹ تا ۱۲ کیلوکالری انرژی می شود.این انرژی معادل انرژی مصرفی در ورزش دو با سرعت حدود ۱۰ کیلومتر در ساعت است که سرعت بالایی به حساب می آید
در طناب زدن دستگاه گردش خون و تنفس از راه فعالیت هوازی تقویت می شود و آمادگی لازم را به دست می آورد. کسی که فعالیت خود را بر طناب زدن استوار کند، عضلات بزرگ و مهم بدن را درگیر می کند و این خود عملی اساسی در جهت تقویت عضلات و قدرت بخشیدن به عضلات بدن است
یک برنامه طناب زدن به همراه رژیم غذایی سالم می تواند راهکار مناسبی برای آن هایی باشد که فکر کاهش وزن هستند.شما هم از مزیت های فعالیت ورزشی برخوردار خواهید شد؛ هم وزنتان کاهش می یابد و مهمتر اینکه بدن شما قوی و سالم تر خواهد شد
طناب زدن باعث کاهش تنش و افزایش سطح انرژی می گردد و سرعت تناسب اندام را نسبت به گذشته ۳۰ برابر می کند.اگر در هر دقیقه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ طناب بزنید، در هر ساعت ۷۲۰ کالری می سوزانید و این میزان دو برابر سوخت کالری در ورزش هایی نظیر تنیس و والیبال است.
به گفته دکتر لئونارد شوارتز (متخصص قلب و عروق)، اگر به جای حذف یک وعده غذا از برنامه روزانه بتوانید طناب بزنید ۹۰ درصد از آنچه را که از دست می دهید چربی های اضافه خواهد بود.همچنین اگر بتوانید روزانه معادل ۱۵۰۰ کالری از طریق ورزش بسوزانید (که این میزان پنج برابر مقداری است که انجمن قلب امریکا برای تناسب اندام تجویز می کند) با سرعت بسیار زیادی کاهش وزن خواهید داشت.
برداشت اشتباه افتادگی رحم با ورزش طناب زدن
از نقطه نظر علمی این ورزش به طور معمول مشکل خاصی را برای افراد ایجاد نمی کند. به طور کلی در چنین ورزش هایی تفاوت چندانی بین زنان و مردان وجود ندارد. تنها به صورت بسیار نادر بیماری هایی ممکن است در دستگاه تناسلی خانم ها (مثل رحم و ضمائم لگنی) وجود داشته باشند که باعث شل شدن و عدم پایداری این بخش ها می شوند و در این موارد ممکن است انجام چنین ورزش هایی باعث تشدید بیماری فرد شوند.
این بیماری ها بسیار نادر هستند و در صورت وجود آن ها، توصیه های کافی توسط پزشک معالج داده خواهد شد. در غیر این صورت ممانعت دیگری برای انجام این ورزش ها وجود ندارد. در ضمن توجه داشته باشید که در صورت بالا بودن سن، بیماری های قلبی و یا بیماری های خاص دیگر باید حتما” در این موارد هم احتیاطات لازم و خاص صورت بگیرد که البته هیچ ربطی به این ورزش خاص ندارد و در مورد تمام ورزش ها مشترک است.
بسیاری از افرادی که دچار مشکلات طبی ناشی از بی تحرکی هستند، می توانند ناراحتی خود را به کمک طناب زدن درمان یا از بروز آن پیشگیری کنند.
توصیه های مهم در انجام طناب زدن
دسته های انتهای طناب را به آرامی اما محکم در دست بگیرید.
آرنج های تان را نزدیک بدن تان نگه دارید و شانه های تان را شل کنید.
اندکی زانو های تان را خم کنید و از مچ های تان برای تاب دادن طناب در قوسی ملایم در بالای سرتان استفاده کنید.
سر و پشت تان را هنگام پریدن مستقیم نگه دارید. پشت تان را به جلو خم نکنید.
طناب را با حرکت مچ های خود بچرخانید و نه با حرکت بازوهای تان.
سر و گردن خود را مستقیم و رو به جلو نگه دارید و سعی کنید چشم های تان به یک نقطه در مقابل تان متمرکز شود.
با بینی نفس بکشید نه با دهان.
بیش از اندازه بالا نپرید، چرا که ممکن است بر روی زانوها و قوزک های پاهای تان فشار بیاید.
به خاطر داشته باشید که طناب زدن می تواند به سرعت ضربان قلب تان را بالا ببرد، قبل از وارد کردن طناب زدن به برنامه ورزشی خود، با پزشک تان مشورت کنید.
طول طناب
برای این که بفهمید طول طناب مناسب شما چه قدر است، هر دو پای خود در کنار هم قرار دهید و وسط طناب بگذارید، سپس دسته های طناب را بالا بیاورید، اگر طول طناب برای شما مناسب باشد، باید تا وسط قفسه سینه تان بالا بیاید و در صورت بلندتر بودن یا کوتاه تر بودن، هنگام طناب زدن با مشکل مواجه خواهید شد.
کفش مناسب برای طناب زدن
به جز خود طناب باید به نکات دیگری نیز توجه کنید؛ باید یک جفت کفش ورزشی مناسب داشته باشید به طوری که کفی مناسبی به خصوص در قسمت پنجه های پا داشته باشند. کفش های بسکتبال و تنیس برای طناب زدن خوبند ولی کفش های دویدن ممکن است به پاهای شما فشار بیاورند. کفش هایی که دارای کفی انعطاف پذیر هستند برای این منظور مناسب هستند.
برای نمونه یک برنامه طناب زنی را اینجا مطرح کرده ایم تا در صورت تمایل از آن بهره ببرید. برای اجرای برنامه اگر تازه کار هستید از ابتدای جدول آغاز کنید. توجه داشته باشید در هر دقیقه ۸۰ تا ۱۰۰ طناب بزنید. در صورتی که بی استراحت این کار را انجام می دهید باید در مدت ۱۰ دقیقه ۵۰۰ طناب بزنید.
برنامه ۱۵ هفته ای طناب زدن
هفته اول و دوم ۱۵ ثانیه طناب بزنید و ۸ بار تکرار کنید بین هر تکرار ۴۵ثانیه استراحت کنید
هفته سوم و چهارم۱۵ثانیه طناب بزنید و ۱۲بار تکرار کنید و بین هر تکرار ۱۵ثانیه استراحت کنید
هفته پنجم وششم ۳۰ثانیه طناب بزنید و ۸بار تکرار کنید و بین هر تکرار ۱۵ ثانیه استراحت کنید
هفته هفتم و هشتم یک دقیقه طناب بزنید ۷بار تکرار کنید و بین هر تکرار ۳۰ ثانیه استراحت کنید
هفته نهم و دهم ۵دقیقه طناب بزنید و ۲بار تکرار کنید و بین هر تکرار یک دقیقه استراحت کنید
هفته یازدهم و دوازدهم ۳دقیقه طناب بزنید و ۵بار تکرار کنید و بین هر تکرار یک دقیقه استراحت کنید
هفته سیزدهم و چهاردهم ۶دقیقه طناب بزنید و ۳بار تکرار کنید و بین هر تکرار دو دقیقه استراحت کنید
در هفته پانزدهم ۸ دقیقه طناب بزنید و ۳بار تکرار کنید و بین هر تکرار ۳دقیقه استراحت کنید.
برنامه تکمیلی
شاید در ابتدا طناب زدن مداوم به مدت ۱۰ دقیقه برای شما هم سخت و هم خسته کننده باشد. برای تنوع می توانید در فواصل طناب زدن، حرکات شنا و یا بارفیکس را انجام دهید.با این روش در زمان استراحت بین ست های طناب زدن بدن در شرایط چربی سوزی باقی می ماند.
طناب زدن برای افراد سالم ضرری ندارد اما توصیه می شود کسانی که مشکل ارتوپدی اندام تحتانی دارند، خانم های باردار و دارندگان پروتزهای پزشکی مختلف که امکان جابه جایی شان وجود دارد، بدون مشورت پزشک معالج شان طناب بازی نکنند.همچنین برخی از متخصصان پزشکی ورزشی معتقدند که طناب زدن برای کسانی که اضافه وزن بسیار بالا و یا نرمی و پوکی استخوان و یا مشکلات زانو دارند مضر است.
منبع:فواید طناب زدن
نظرات کاربران
نکات مهم قبل از ارسال نظر